Meteen naar de inhoud
sunergy Solar systems zonnepanelen kopen advies zonnepanelen brabant
zonnepanelen kopen Waalwijk Brabant
zonnepanelen kopen brabant Sunergy Solar Systems zonnepanelen kopen

19-09-2023

Hoe Werd Waalwijk Ineens Brabants Kampioen Zonnepanelen Kopen En Installeren?
(Hint: You Never Wolluk Alone)


WAALWIJK – Wie goed naar de daken kijkt, ziet de panelen als kool uit de grond schieten. Nergens in Brabant gaat de wildgroei aan zonnepanelen zo hard als in Waalwijk. Dit blijkt uit de laatste, officiële cijfers van het CBS.

Bron: Centraal Bureau voor de Statistiek: ‘Zonnestroom; vermogen en vermogensklasse, bedrijven en woningen, regio (2023)’

Dit kwam voor ons natuurlijk niet als een verrassing. Maar nu de balans is opgemaakt, moeten we toch bekennen dat we een beetje trots zijn. Niet eerder heeft er in een Brabantse gemeente zo’n flinke toename aan woningen met zonnepanelen plaatsgevonden. Van Roosendaal tot Helmond, nergens sloegen de huishoudens gezamenlijk zo’n grote slag als het afgelopen jaar in Waalwijk. ‘Come on, Waalwijk!’

Gemeente Waalwijk is momenteel de grootste stijger met het plaatsen van nieuwe zonnepanelen

Je ziet ze steeds vaker, en veel mensen denken er steeds meer over na: zonnepanelen kopen. Wie goed kijkt, ziet inmiddels zonnepanelen als kool uit de grond schieten. Meestal de nieuwste generatie zonnepanelen, met haar effen en strakke design. Een mooi plaatje, vinden wij.

Vooral omdat het betekent dat deze huishoudens geld besparen op hun energierekening. Doordat ze via zonlicht met hun zonnepanelen gratis stroom opwekken. En zo bespaar je geld, dat anders naar de energiemaatschappijen gaat.

En naast het geld besparen, kunnen deze huishoudens erop vertrouwen dat ze met het energieverbruik van bijvoorbeeld hun Playstation, koelkast of jacuzzi geen negatieve impact op het klimaat hebben. Lekker toch?

Zonnepanelen kopen betekent daarom niet alleen geld besparen. Je draagt hiermee ook jouw steentje bij aan misschien wel de grootste uitdaging van deze tijd: ons leven op de planeet verduurzamen.

Daarom geeft deze investering onze klanten ook een goed gevoel; iets dat in feite onbetaalbaar is.

zonnepanelen kopen
zonnepanelen kopen brabant
zonnepanelen-kopen-waalwijk
zonnepanelen kopen Brabant Waalwijk
zonnepanelen Waalwijk kopen installeren huishoudens cijfers Brabant

Hoezo is Waalwijk ineens de grootste stijger van Brabant in het kopen van zonnepanelen per woning?

In de ideale wereld zou ieder huishouden zijn eigen, gratis stroom opwekken. Maar zo ver zijn we nog niet. Toch heeft Nederland het weten te presteren om wereldwijd, op Australië na, het land met de meeste zonnepanelen per inwoner te worden. Een knappe prestatie. Omdat dit voor het grootste deel te danken is aan alle huishoudens die besloten te investeren in zonnepanelen. 

Uit nieuwe cijfers van het CBS blijkt dat Brabant in een stevig tempo verduurzaamt. Eind 2022 had hier maar liefst 27,9% van de woningen zonnepanelen. En de grootste stijging binnen Brabant is vorig jaar door de huishoudens van Gemeente Waalwijk gerealiseerd! Mede door de huidige energiecrisis en energieprijzen kwamen er in Waalwijk vorig jaar maar liefst 41,9% meer huishoudens met zonnepanelen bij. Hiermee staat Waalwijk op nummer 1 van de lijst met grootste stijgers in Brabant. Ook in Etten-Leur, Deurne en Heusden ging het hard. Hier steeg het aantal woningen met zonnepanelen met respectievelijk 39,3% tot 38,9%. 

zonnepanelen kopen advies zonnepanelen brabant

Zonnepanelen kopen in Waalwijk: De Cijfers

Volgens de laatste rapportages van het CBS: ‘Zonnestroom; vermogen en vermogensklasse, bedrijven en woningen, regio (gewijzigd op: 16 juni 2023)’ werd in Waalwijk begin dit jaar al 22,2% van de huishoudens voorzien van zonnestroom door zonnepanelen. Dit nadat er in Waalwijk vorig jaar maar liefst 41,9% meer huishoudens met zonnepanelen bij kwamen.

Kortom: Waalwijkse huishoudens kozen er in 2022 massaal voor om te investeren in zonnepanelen. Hierom wekten er in Waalwijk vorig jaar al 5007 woningen groene stroom om. Dit leverde volgens het CBS een totaal vermogen van 22262 kW aan gratis groene stroom op.

Slide hieronder naar rechts.

12
12
2
3
4-2-1
5
6
7
8
9
101
111
previous arrow
next arrow
Scan de code
Open Chat

Het beste idee voor jouw dak

Onze deskundigheid helpt jou meer uit jouw dak te halen, voor een schonere toekomst en een zo laag mogelijke energierekening.

Neem dan ook contact met ons op, als je overweegt zonnepanelen te kopen of te laten installeren. Omdat de omstandigheden bij iedere woning anders zijn, is het belangrijk om jouw elektra, dak en woning vooraf te laten inspecteren. Zo krijg je het beste en meest duidelijke aanbod.

Kies je uiteindelijk voor ons? Dan wek je binnen twee weken je eigen stroom op met je eigen zonnepanelen. Omdat klanten met vragen zitten en graag duidelijkheid willen, blijft die installateur jouw contactpersoon.

sunergy Solar systems zonnepanelen kopen advies zonnepanelen brabant

085-2129274

zonnepanelen kopen Waalwijk Brabant goedkoop

Omdat zonnepanelen kopen of laten installeren geen routineklus is.

zonnepanelen kopen advies zonnepanelen brabant
zonnepanelen kopen advies zonnepanelen brabant
zonnepanelen kopen advies zonnepanelen brabant
zonnepanelen kopen advies zonnepanelen brabant
zonnepanelen kopen advies zonnepanelen brabant
Open chat
1
Stuur ons een berichtje via Whatsapp
Scan de code
Hallo daar! Waar wil je advies over?